Επένδυση 12τμ2 από Χαλαζιακό μπετόν σε ενεργειακό τζάκι σε διαμέρισμα στο Ν. Ηράκλειο.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είχε αναθέσει την κατασκευή του ενεργειακού τζακιού σε συνεργείο γνωστής εταιρείας στην Αθήνα το οποίο εξειδικεύεται σε αυτές τις υπηρεσίες. Το ίδιο συνεργείο θα εκτελούσε και την εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας γύρω από αυτό. Δυστυχώς ο πελάτης δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος τόσο από την συνεργασία όσο και από τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας και τον Ιούνιο του 2017 μας κάλεσε για να του δώσουμε λύση στις κακοτεχνίες που είχε υποστεί στο όλο έργο.

Το διαμέρισμα βρισκόταν σε αποπεράτωση εδώ και 1,5 μήνα, αλλά λόγω των προβλημάτων στο σημείο του ενεργειακού τζακιού είχε καθυστερήσει η ολοκλήρωσή του.

Πράγματι οι κακοτεχνίες αλλά και η απειρία του προηγούμενου συνεργείου ήταν εμφανής μόλις αντικρίσαμε το έργο. Όλες οι οριζόντιες και κάθετες γραμμές ήταν στραβές χωρίς να δημιουργούνται ορθές γωνίες αλλά και πολλά άλλα προβλήματα που παρατηρείται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Η λύση που δώσαμε ήταν να επενδύσουμε ολόκληρη την επιφάνεια με τριών διαστάσεων τσιμεντένιες πλάκες πάχους 1,5εκ από ειδικών προδιαγραφών UHPC μπετόν.

«Οι επενδύσεις τριών διαστάσεων είναι μονοκόμματες κατασκευασμένες πλάκες σε ένα τεμάχιο με σχεδόν όλες τις πλευρές του, χωρίς ενώσεις και χωρίς αρμούς έτοιμα να τοποθετηθούν στο σημείο σαν κομμάτι από πάζλ».

Αφού λάβαμε το απόλυτο πατρόν ολόκληρης της κατασκευής κατασκευάσαμε 15 τριών διαστάσεων τεμάχια. Επιλέχθηκε η «Sanded» τεχνοτροπία, λείανση της επιφάνειας με εμφανές το χαλαζιακό πέτρωμα. Η τοποθέτηση έγινε μέσα σε μία ημέρα. Η αρμολόγηση έγινε με την χρήση εποξειδικού αρμόστοκου.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή η οποία τραβάει τα βλέμματα όσον βρίσκονται στον χώρο. Οι γραμμές είναι απόλυτα ίσιες δημιουργώντας απόλυτες ορθές γωνίες.

Το όλο έργο ήταν 12,5 τετραγωνικά και αποτελείται από 15 ξεχωριστά τριών διαστάσεων τεμάχια με μόλις 1.5εκ. όπου μόνο με την τεχνολογία του Ultra-High Performance Fiber Concrete μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η τελική επιφάνεια λειάνθηκε Honed και εφαρμόστηκε προστασία για αντοχή σε γρατζουνιές, την θερμότητα αλλά και τους οικιακούς λεκέδες.

Γενικές Πληροφορίες

Όταν ψάχνετε για μοναδικό, σύγχρονο, ανθεκτικό και χαμηλής συντήρησης υλικό για επένδυση τότε η Renovatio Design Concrete έχει την λύση. Μόνο οι επενδύσεις της εταιρείας μας είναι ιδανικές και κατάλληλες να αντέξουν σε σημεία με υψηλή θερμότητα και θερμικά σοκ όπως τζάκια χωρίς να παρουσιάσουν δομικές ρωγμές.

Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή τσιμεντένιων επενδύσεων και επιφανειών από UHPC Χαλαζιακό Σκυρόδεμα. Έχουμε ατέλειωτες επιλογές και δυνατότητες σχεδίασης. Όχι μόνο μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα με ελάχιστες ενώσεις, αλλά μπορούν να συνδυαστούν με διακοσμητικά αντικείμενα.

Μεγάλη γκάμα από τεχνοτροπίες, εγκιβωτισμό μεταλλικών αντικειμένων, βότσαλα, κρύσταλλα, κοχύλια κ.α.

Κανέναν άλλο φυσικό ή τεχνητό πέτρωμα δεν έχει την δυνατότητα να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες και στιγμιαία θερμικά σοκ. Με της τσιμεντένιες επενδύσεις της Renovatio Design Concrete δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα διότι όλα μας τα προϊόντα είναι ενισχυμένα με αντιαλκαλικές ίνες υάλου και ειδικό αντι-αλκαλικό πλέγμα διπλής κατεύθυνσης. Όλα μας τα προϊόντα χυτεύονται σε καλούπια και δημιουργείται ένα κομμάτι μονολιθικό, μασίφ πέτρωμα χωρίς ενώσεις και αρμούς.

Με την κατάλληλη προστασία και συντήρηση η τσιμεντένια επένδυση διατηρείται καθαρή, ανθεκτική στην υψηλή θερμοκρασία, στις γρατζουνιές και τα οικιακά καθαριστικά.

Περιηγηθείτε στη συλλογή μας από ολοκληρωμένες λύσεις επένδυσης για το τζάκι σας και για άλλους χώρους του σπιτιού σας. Πάρτε μια αίσθηση του τι μπορεί να πραγματοποιηθεί με αυτό το ευπροσάρμοστο υλικό και μην διστάσετε να στείλετε σχέδια ή φωτογραφίες του έργου σας. Εμείς θα τα εξετάσουμε και θα σας προσφέρουμε μια εκτίμηση.

Η κατασκευή των τσιμεντένιων επενδύσεων από GFRC/UHPC Χαλαζιακό Σκυρόδεμα διαρκεί περίπου τέσσερις έως έξι (4-6) εβδομάδες. Μεγάλα ή περίπλοκα έργα μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, ανάλογα με το εύρος της εργασίας. Προγραμματίστε ανάλογα τον χρόνο αυτό κατά τον σχεδιασμό του χρονοδιαγράμματος για το έργο σας.

Ζητήστε Προσφορά

Στείλτε μας τα στοιχεία του έργου σας ή τις ενδεικτικές φωτογραφίες σας μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο info@renovatiodesign.gr. Θα εξετάσουμε τα στοιχεία του έργου σας και μέσα σε 24 ώρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

error: Something goes wrong!!
el