Πληροφορίες και Ερωτήσεις

Παρακάτω είναι μερικές από τις ερωτήσεις που οι περισσότεροι πελάτες έχουν όταν σκέφτονται μπετόν για το έργο τους. Εάν έχετε μια ερώτηση που δεν αναφέρεται παρακάτω, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γιατί GFRC/UHPC Μπετόν;

Λόγω της ευελιξίας, της νέας εμφάνισης και της οικολογικής διαδικασίας κατασκευής. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο και έργο τέχνης με τη δική του έννοια. Το σκυρόδεμα είναι απεριόριστο στην σχεδιαστική του ικανότητα, καμία καμπύλη δεν είναι αιχμηρή, κανένα σχήμα πολύ περίπλοκο. Το σκυρόδεμα μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στο στυλ σας. Από την εμπορική εφαρμογή, σε ένα εξοχικό σπίτι, σε ένα κομψό μοντέρνο διαμέρισμα, είναι ένα υλικό αιχμής που όποιος περάσει από δίπλα του τους προκαλεί να ρωτήσουν:: Είναι πραγματικά μπετόν;

Μπορώ να ακουμπήσω ζεστά ή καυτά σκεύη απευθείας επάνω;

Όχι, αν και το σκυρόδεμα είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, μπορεί ακόμα να υποστεί θερμικό σοκ εάν τοποθετηθεί ένα καυτό αντικείμενο πάνω του. Η μεγαλύτερη ανησυχία για τη θερμότητα είναι ότι μπορεί να βλάψει το προστατευτικό σφραγιστικό πάνω στο σκυρόδεμα, αφήνοντάς το ευάλωτο στις γρατζουνιές και τους λεκέδες. Μπορούν να ενσωματωθούν ξύλινα σουπλά σε έναν πάγκο για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές σημείο που θα τοποθετήσετε ζεστά σκεύη, κατσαρόλες και τηγάνια.

Μπορώ να κόψω πανω στον πάγκο;

Όχι, όπως και στους περισσότερους πάγκους δεν συνιστώνται, καθώς θα προσβάλουν το σφραγιστικό και θα αφήσουν την επιφάνεια ευάλωτη σε λεκέδες και γρατζουνιές. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια πλάκα κοπής, ξύλινη ή ακρυλική όπως διαθέτουν και τα κρεοπωλεία.

Μπορεί το σκυρόδεμα να χρησιμοποιηθεί για εξωτερική εφαρμογή;

Ναι. Το σκυρόδεμα είναι ιδανικό για εξωτερικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων πάγκων, στοιχεία νερού και φωτιάς, τραπεζαρίες, Barbeque, καθίσματα και διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των επιφανειών από μπετόν σε σχέση με το μάρμαρο ή τον γρανίτη;

Το σκυρόδεμα έχει 2 τεράστια πλεονεκτήματα έναντι των φυσικών υλικών πέτρας: ευελιξία της μορφής και ότι είναι πλήρως προσαρμόσιμο.

Ο τσιμεντένιος πάγκος είναι πιο ακριβός από το μάρμαρο και τον γρανίτη;

Το σκυρόδεμα είναι ανταγωνιστικό σε τιμές με γρανίτη υψηλής ποιότητας, μάρμαρο και άλλα κατασκευασμένα υλικά. Όταν σχεδιάζετε το κομμάτι σας, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε μαζί σας για να προσαρμόσετε το κομμάτι σας χωρίς να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας.

Μπορεί να παρουσιαστούν ρωγμές στο σκυρόδεμα;

Ναι, μπορεί να εμφανιστούν τριχοειδής ρωγμές αλλά δεν επηρεάζουν τη δομική ακεραιότητα του κομματιού. Οι τριχοειδής ρωγμές είναι φυσικό χαρακτηριστικό του σκυροδέματος και παρόλο που μπορεί να διορθώνονται αυτές συνήθως παραμένουν ορατές, δεδομένου ότι προσδίδουν χαρακτήρα στην εμφάνιση του κομματιού.

Μπορεί να λεκιαστεί το σκυρόδεμα;

Όλα τα κομμάτια που εξέρχονται από το εργαστήριο επεξεργάζονται με ένα στεγανωτικό υλικό που το κάνει ανθεκτικό στο νερό και στους λεκέδες. Οι πάγκοι σφραγίζονται επιπρόσθετα με ένα στρώμα κεριού Βeeswax, παρέχοντας κάποιο επιπλέον χρόνο κατά τον καθαρισμό των λεκέδων. Όταν φροντίζετε το κομμάτι, προσέξτε για οξέα όπως το κόκκινο κρασί, το ξίδι και ο χυμός λεμονιού που μπορούν να διαβρώσουν την επιφάνεια του κομματιού σας.

Πώς διαφέρει το σκυρόδεμα της Renovatio Design Concrete από το παραδοσιακό σκυρόδεμα;

Ο σχεδιασμός του μείγματος βασίζεται από υψηλών προδιαγραφών πρώτες ύλες όπως το λευκό τσιμέντο Portland Τύπου I, Χαλαζιακή άμμο και ίνες γυαλιού υψηλής αντοχής.. Αυτός ο τύπος σκυροδέματος μπορεί να ξεπεράσει το παραδοσιακό σκυρόδεμα, την αναδομημένη πέτρα και ακόμη και μερικές φυσικές πέτρες.

Πώς μπορώ να προσωποποιήσω τους τσιμεντένιους πάγκους μου;

Οι τσιμεντένιου πάγκοι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε χρώματα και εμφανίσεις όπου δεν είναι δυνατόν με άλλα υλικά πάγκων. Χρησιμοποιώντας χρωστικές ουσίες,μπορούμε να ταιριάξουμε και με ένα συγκεκριμένο χρώμα βαφής ή κάποιο δείγμα υφάσματος. Οι εμφανίσεις μπορούν να κυμαίνονται από rustic, παραδοσιακού μπετόν ή να διαμορφωθεί με λείες επιφάνειες  σαν μάρμαρο με νεύρα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Άλλοι τρόποι που μπορείτε να προσαρμόσετε τους τσιμεντένιους πάγκους σας περιλαμβάνουν: Προσθήκη ενσωματωμένων στοιχείων, όπως σουπλά και θέσης αποστράγγισης. Μοναδικές λεπτομέρειες άκρων αλλά και να ενσωματωθούν αντικείμενα και υλικά όπως κοχύλια, νομίσματα, κομμάτια από γυαλί, βότσαλα και μεταλλικά αντικείμενα δίνοντας ένα μοναδικό, σχήμα ελεύθερης μορφής.

Γιατί να επιλέξω GFRC?

Ελαφρύτερο σε σχέση με φυσικά πετρώματα
Απεριόριστα χρώματα
Απεριόριστα σχέδια
Ανθεκτικό στους λεκέδες
Ανθεκτικό στη θερμότητα
Χαμηλή συντήρηση
Εύπλαστο να πάρει και τα πιο περίπλοκα σχέδια.

Ποιο επίπεδο φροντίδας και συντήρησης απαιτείται με προϊόντα της Renovatio Design Concrete

Ένα σφραγιστικό φιλμ είναι μια επικάλυψη που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του σκυροδέματος. Εφαρμόζουμε (τοπική σφράγιση / επικάλυψη φιλμ) για να βελτιώσουν τις επιφανειακές ιδιότητες του σκυροδέματος όπως εμφάνιση, αδιαβροχοποίηση, αντοχή σε οξύ, αντίσταση στη φθορά και αντοχή στις γρατζουνιές. Λάβετε υπόψη ότι μερικά προϊόντα προστασίας θα ζωντανέψουν το χρώμα, όπως επίσης και διαφορετικά επίπεδα γυαλάδας. Εάν επιλέξετε να τα εφαρμόσετε μόνοι σας τα προϊόντα προστασίας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες φροντίδας και συντήρησης που παρέχονται από τον κατασκευαστή του προϊόντος. Αν το προϊόν σας έχει παραδοθεί σφραγισμένο (τα περισσότερα έπιπλα, πάγκοι, νιπτήρες κ.λπ.) ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες φροντίδας και συντήρησης . Η καλύτερη φροντίδα που μπορείτε να δώσετε στο τσιμέντο σας είναι η προληπτική φροντίδα. Αν δεν είστε βέβαιοι εάν το προϊόν σας έχει σφραγιστεί ή όχι παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι πρέπει να χρησιμοποιήσω για να το καθαρίσω;

Όταν καθαρίζετε τις επιφάνειες από μπετόν, πάντα να σκέφτεστε απλά. Χρησιμοποιήστε μόνο καθαρό σαπούνι ή ήπιο πιάτων, πετσέτα και ζεστό νερό. Τα φυσικά μη λειαντικά καθαριστικά είναι επίσης μια επιλογή. Ωστόσο, τα περισσότερα “πράσινα” προϊόντα περιέχουν ξύδι το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές για το σφραγιστικό του σκυροδέματος, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τα συστατικά πριν δοκιμάσετε ένα νέο προϊόν. Αποφύγετε από καθαριστικά όπως Χλωρίνη, AquaForte, CIF και άλλα παρόμοια προϊόντα.

Τί να αποφεύγω;

Όλα τα προϊόντα  που εξέρχονται από το εργαστήριο επεξεργάζονται με ένα υλικό στεγάνωσης που τα κάνει ανθεκτικά στο νερό και τους λεκέδες. Ωστόσο, η ανθεκτικότητα των λεκέδων δεν σημαίνει αδιαπέραστα. Το υλικό στεγανοποίησης προορίζεται να σας παρέχει χρόνο για να αφαιρέσετε έναν πιθανό παράγοντα που θα λεκιάσει την επιφάνεια. Όταν φροντίζετε το κομμάτι, προσέξτε τα οξέα όπως το κόκκινο κρασί, το ξύδι, τα αρώματα που περιέχουν οινόπνευμα ή ασετόν, τα προϊόντα για τα μαλλιά και το χυμό λεμονιού, τα οποία μπορούν να διαβρώσουν την επιφάνεια του προϊόντος σας εάν παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθαρίστε όλους τους λεκέδες. Για τις επιφάνειες που προορίζετε να έχετε μόνιμα συσκευές όπως μηχανές καφέ, τοστιέρες και άλλες ηλ. συσκευές, σας συνιστούμε να τοποθετήσετε τακάκια κάτω από αυτά. Αυτό θα αποτρέψει από το να προκαλέσει γρατζουνιές με την πάροδο του χρόνου, καθώς επιτρέπουν στον αέρα να περάσει από κάτω έτσι ώστε αν υπάρχει μια διαρροή υγρών, να είναι σε θέση να στεγνώσει. Μην γρατζουνίζετε ή κόβετε στην επιφάνεια καθώς θα αφήσει εκτεθειμένο το τσιμέντο από κάτω το οποίο και είναι ευάλωτο στους λεκέδες. Μην τοποθετείτε καυτά αντικείμενα (όπως κατσαρόλες ή ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν θερμότητα) απευθείας πάνω στο σκυρόδεμα, καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το προστατευτικό.

error: Something goes wrong!!
el