Archives

  • Ice Cube Concrete Bar
  • Ice Cube Concrete Bar
  • Ice Cube Concrete Bar

Ice Cube Concrete Bar

by Renovatio Design |September 7, 2016 |0 Comments , , , ,

Το Σκυρόδεμα χρησιμοποιείται με τέτοιους τρόπους ώστε να τονίσει το μέγεθος του όγκου και της μονιμότητας.

Ο πελάτης της συγκεκριμένης κατοικίας διοργανώνει συχνά events και συγκεντρώσεις με φίλους. Η κουζίνα και το Σαλόνι βρίσκονται σε ενιαίο χώρο και γι’ αυτό το λόγο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένας πάγκος από σκυρόδεμα, μια λύση διαχωρισμού της κουζίνας από το σαλόνι όπου μπορεί να διατηρήσει πάγο απολαμβάνοντας τα ποτά του παγωμένα χωρίς να απαιτείται η χρήση του ψυγείου.

Ο πάγκος διαθέτει τρύπα συνδεδεμένη με την αποχέτευση ώστε να αδειάζει αυτόματα τον λιωμένο πάγο χωρίς κούραση.

  • Modern Concrete Kitchen No Lines
  • Modern Concrete Kitchen No Lines
  • Modern Concrete Kitchen No Lines
  • Modern Concrete Kitchen No Lines

Modern Concrete Kitchen No Lines

by Renovatio Design |July 7, 2016 |0 Comments , ,

Αντικείμενο Έργου και Στόχος
Προκειμένου να ενισχυθεί το μινιμαλιστικό ύφος της συγκεκριμένης κουζίνας, οι πελάτες ήθελαν τα μεγαλύτερα κομμάτια του σκυροδέματος χωρίς ενώσεις-ραφές. Για να εκπληρωθεί αυτή η απαίτηση, κατασκευάστηκαν επιφάνειες σε καθαρές και ίσιες γραμμές με ενσωματωμένο μονολιθικό νεροχύτη, με κομψή ματ επιφάνεια για την νησίδα με ενσωματωμένα πόδια. Αντικαταστάθηκαν τα πλακάκια γρανίτη τα οποία δεν συμβαδίζανε με το συνολικό σχεδιασμό του χώρου και τοποθετήθηκαν μεγάλα πλακάκια σκυροδέματος στο ίδιο ύφος με τις επιφάνειες.

Ο πελάτης ήταν ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.

Σχεδιασμός + Τεχνογνωσία

Η συγκεκριμένη κουζίνα σκυροδέματος περιλαμβάνει δύο μεγάλες νησίδες (1.27μ x 2,54μ) που δένουν με τα ντουλάπια, κάθετες και οριζόντιες μασίφ επιφάνειες όπως και έναν απλό αλλά υπερμεγέθη νεροχύτη. Η δεύτερη νησίδα είναι σε τύπου Parsons ενσωματωμένη με “x 4″ πόδια που υποστηρίζουν σταθερά τη μεγάλη επιφάνεια της νησίδας.

Αν και με μια τόσο μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή πάγκων και επιφανειών από χαλαζιακό σκυρόδεμα, το συγκεκριμένο έργο ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Τα μεγάλα κομμάτια (1,27 Χ 2,54”) με ενσωματωμένο νεροχύτη σκυροδέματος τύπου “Farmhouse” απαιτούσε αλλαγές στο σχεδιασμό των επίπλων κουζίνας. Για παράδειγμα, η μεγάλη νησίδα με τα ενσωματωμένα πόδια διαθέτει έναν μεγάλο 90άρι νεροχύτη, αν και η κατασκευή έγινε με την τεχνική GFRC το οποίο είναι ελαφρύτερο σε βάρος από το συμβατικό σκυρόδεμα, ήταν ακόμα αρκετά βαρύ. Κατά συνέπεια, τα ντουλάπια κατασκευάστηκαν με έτσι ώστε να μπορούσαν να εγκατασταθούν σέρνοντας ανεξάρτητα κάτω από την νησίδα. Τα 4 ανεξάρτητα πόδια της νησίδας ήταν ένα στοιχείο του σχεδιασμού αδύνατο να εκτελέσει, αλλά χάρης στην δύναμη και το ελαφρύτερο φορτίο βάρους του GFRC κατέστη δομικά εφικτό με ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στην οπτική.

Η όλη κατασκευή συμβάλει στην καθαρή, τακτοποιημένη εμφάνιση και την μοντέρνα αισθητική της κουζίνας, το σκυρόδεμα είναι απαλλαγμένο από κάθε περιττό διακοσμητικό στοιχείο (χωρίς ανάγλυφα σχέδια ή υφή). Παρουσιάζεται μόνο η μονολιθική ομορφιά των επιφανειών σκυροδέματος. Οι ηλεκτρικές πρίζες είναι κρυμμένες κάτω από τις επιφάνειες καθώς ο ιδιοκτήτης σπιτιού δεν ήθελε τις μεγάλες και καθαρές επιφάνειες σκυροδέματος να διακόπτονται από κάθε οπτικό αντιπερισπασμό.

error: Content is protected !!